Spaarhypotheek of bankspaarhypotheek

Er kan gekozen worden voor de spaarhypotheek of bankspaarhypotheek. Maar welke keuze moet je nu maken?

Om te beginnen is het goed om te weten dat je bij de spaarhypotheek gebruik maakt van een van de hypotheekvormen waarbij je vermogen op gaat bouwen in de toekomst zodat de hypotheek afgelost kan worden. Er zijn dan twee varianten namelijk de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek.

Bij de spaarhypotheek bouw je vermogen op met een spaarrekening en met de bankspaarhypotheek doe je dat met een spaarrekening. Met een spaarhypotheek sluit je de spaarverzekering af bij een verzekeringsmaatschappij en heb je de keuze uit box 1 of drie om vermogen op te bouwen en je betaalt dan mogelijk ook belasting over het opgebouwde vermogen als je kiest voor box 3, maar bij het opgebouwde vermogen heb je ook meer keuzevrijheid in box drie. Als je kiest voor de bankspaarhypotheek dan sluit je de spaarrekening af bij een bank, je hebt geen keuze het is verplicht box 1 waarin je vermogen opbouwt.

Je betaalt mogelijk geen belasting over het opgebouwde vermogen en je hebt minder keuzevrijheid. Zo zijn er nog een groot aantal verschillen te noemen tussen de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek. Kom er daarom nu achter wat het beste bij jou past en zorg er voor dat je daar je voordeel mee gaat doen. Het kan er voor zorgen dat je geniet van je mogelijkheden als je eenmaal een keuze hebt gemaakt!

Welke hypotheek kies jij?

De keuze die je maakt is afhankelijk van je eigen situatie. Je kunt maar beter alle verschillen ontdekken tussen de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek. Dan kun je namelijk een goede overweging maken wat het beste bij je past. Aan de hand daarvan kun je het een en ander gaan regelen en zorg jij er voor dat je ontdekt wat je kansen zijn. Maak daar daarom nu gebruik van en zorg er voor dat je geniet van de keuze die je maakt, de spaarhypotheek of de banksparenhypotheek.

Het heeft allebei zo zijn voordelen maar je moet goed ontdekken wat voor jou de meest voordelige optie is. Dit kan namelijk echt afhangen van jouw situatie en wat je bedoelingen zijn van de spaarhypotheek en de bankspaarhypotheek. Bereid je daarom goed voor op wat de mogelijkheden zijn en aan de hand daarvan kun jij een keuze maken, welke gaat het worden de spaarhypotheek of de banksparenhypotheek?