Een hypotheek voor uw eerste huis? (Deel 1)

Het kopen van een huis is een bijzonder leuk en aangenaam proces en met deze tool kunt u een berekening maken voor uw lening. Het is natuurlijk extra bijzonder omdat het uw eerste huis zal zijn. Wat niet wegneemt dat een huis kopen altijd leuk is om te doen.

Misschien vind u het kopen van uw derde of vierde woning wel iets heel bijzonders. Dat is toch persoonlijk en natuurlijk afhankelijk van de situatie. Echter in de regel is het eerste huis kopen toch wel iets extra bijzonders. Wat gaat u doen? Kiest u voor een banksparen hypotheek?

Wat komt er allemaal bij kijken als u een huis gaat kopen?

Vaak begint het kopen van een huis bij het idee en de gedachte om zelfstandig te gaan wonen of om van een huurwoning over te stappen naar een koopwoning. En dan kijkt u in de buurt rond naar de verschillende woning die te koop staan of u begint uw zoektocht op het internet bij bijvoorbeeld Funda. Ook de krant kan vaak uitkomst bieden als u in de regio zoekt.

Vaak komt dan de vraag naar boven om te ontdekken wat nu eigenlijk de mogelijkheden zijn en tot welk budget u kunt kijken. En dat is vaak de eerste stap die u zult moeten nemen. Het beste kunt u een afspraak maken bij een erkend hypotheek adviseur. De hypotheek adviseur kan exact voor u uitrekenen wat u maximaal kunt besteden aan uw nieuwe huis. Hiervoor zijn een loonstrook, en een overzicht van uw financieel verplichtingen (leningen en kredieten als u die heeft). Ook een overzicht van uw spaargeld kan van belang zijn als u dit wilt inbrengen bij de koop van een woning. Op basis hiervan kan de erkend hypotheek adviseur uw exact uitrekenen wat de mogelijkheden zijn. Hierna zal de adviseur rekening houden met de kosten koper of de vrij op naam bij nieuwbouw om het exacte bedrag door te geven.

Nu kunt u starten! Weer het internet op, rondrijden in uw favoriete wijken en maar kijken naar die perfecte woning. Mogelijk heeft u ook een overzicht gemaakt van uw wensen voor de nieuwe woning. In het tweede deel van het dit artikel “Een hypotheek voor uw eerste huis? (Deel 2)” gaan wij hier verder op in.