Een hypotheek rentevaste periode kiezen

Bij een hypotheek is vaak de rente van doorslaggevende aard. Deze bepalen vaak hoofdzakelijk wat uw maandelijkse lasten zullen worden.

Een banksparen hypotheek met een hoge hypotheek rente is vaak duurder als een hypotheek met een lage hypotheek rente. Het is erg logisch en simpel! Echter er is meer als de hypotheek rente. De maandlasten worden ook door de polis of andere manier van aflossen bepaald en daarnaast is er ook nog de premie voor de overlijdens risico verzekering. Denk hier ook aan!

Op dit moment zijn de verschillen tussen een lange rente vaste periode en een kortere rente vaste periode erg klein. Of u de hypotheek rente vaste periode nu 1, 5, 10 of 20 jaar vast zet, de verschillen zijn minimaal. Het is vaak verstandig om zeker nu de hypotheek rente zo laag is (historisch gezien) de hypotheek rente vaste periode voor een langere tijd vast te zetten. Zorg bij uw hypotheek dat u de hypotheek ook mee kunt verhuizen naar uw nieuwe woning! Dat is van groot belang.

Een hypotheek rente vaste periode is erg belangrijk. U kunt hiermee de stabiliteit van uw maandlasten bepalen en dat is van groot voordeel. Een jaar is vaak zo voorbij en als u jaar na jaar voor een verassing komt te staan wat uw nieuwe maandlasten zullen worden. Ook verhogen de banken hun tarieven bij een verlening vaak meer als anders en dat is natuurlijk ook geen fijn idee.

Oversluiten naar een andere bank brengt altijd meer kosten met zich mee als u zou willen.