Een hypotheek afsluiten bij een bank of een assurantie tussenpersoon?

Als u een hypotheek wilt afsluiten dan kiest u in de meeste gevallen voor een goed en degelijk advies en wilt u graag de verschillende mogelijkheden afwegen.

Wat is het voordeel bij de ene hypotheek en wat bij de andere. Welke hypotheek soort en vorm kan ik het beste kiezen en waarom. En hoe lang dien ik de hypotheek rente vast te zetten. En waarom moet ik nou per se bij die ene bank aankloppen en niet bij die andere?

Een adviseur die bekend is met alle vormen hypotheken zoals de bankspaarhypotheek en de aanbieders van hypotheken kan u het beste adviseren over deze materie. Waar moet u op letten en waar de valkuilen zitten. De adviseur kan u voor dure fouten behoeden. En dat is ook waar hij betaald voor krijgt. Hij dient de beste hypotheek voor uw situatie te selecteren met het oog op uw toekomst. Op die manier kan de adviseur meerwaarde realiseren en u voorzien van een uitstekend hypotheek advies.

Alleen waar vind u die uitstekende hypotheek adviseur die zijn geld dubbel en dwars waard is?

U kunt naar een bank gaan om daar een advies in te winnen. Een van de sterke punten van een bank is dat ze altijd een goed educatie programma hebben en de kennis in huis hebben om hun hypotheek adviseur op het hoogste niveau op te leiden en ook op een hoog niveau te houden. Een nadeel bij een bank is dat ze maar een mogelijke smaak kunnen aanbieden en dat is de smaak van hun eigen hypotheken en bijbehorende verzekeringsproducten. En dat is toch een nadeel. Op deze manier weet u niet of u de beste hypotheek rente heeft gekregen en de beste voorwaarden.

Een andere optie is dus om op zoek te gaan naar een hypotheek adviseur die een assurantie tussen persoon is of onafhankelijk is ten opzicht van de verschillende hypotheekbanken in Nederland. Een assurantie tussen persoon of een onafhankelijk erkende hypotheek adviseur kan u een aanbod doen dat niet bankgebonden is. Een aanbod dat niet kijkt naar het hypotheek aanbod van slechts een bank maar van meerdere. Zo kan de adviseur die u aan uw hypotheek helpt kijken naar alle verschillende hypotheek aanbieders en daardoor een goed aanbod realiseren. Doordat het aanbod niet gebonden is aan een bank ontstaat er een situatie dat hij u vaak een goede rente kan aanbieden en uitstekende voorwaarden.

Alle adviseurs in Nederland dienen voor hypotheken erkend te zijn en over alle wettelijke vergunningen te beschikken. Het opleiding niveau van erkende hypotheek adviseurs wordt op peil gehouden door periodieke educatie die jaarlijks gevolgd dient te worden. Dus een groot verschil in kennisniveau zal er ook nauwelijks zijn. Vaak is het een gevoelskwestie naast een rationele beslissing waar u uw advies gaat inwinnen. Een bank heeft een zekere uitstraling en u gaat er al jaren naartoe. Datzelfde kan ook voor een groot assurantie kantoor gelden of een kleine hypotheek adviseur die werkt vanuit een mooi pand.

Laat u gewoon door alle partijen goed voorlichten en maak dan een keuze. Kijk dan welk advies het beste bij u past en laat u goed uitleggen waarom u het beste voor een specifieke hypotheek offerte kunt kiezen.
Succes met de zoektocht naar de beste hypotheek voor uw persoonlijke situatie!