Banksparen en pensioen

Banksparen en pensioen hebben veel met elkaar te maken. Maar eerst wordt nog even uitgelegd wat banksparen ook alweer is.

Als je kiest voor banksparen dan kies je voor het sparen of beleggen van een belastingvoordeel met een doel dat je van te voren hebt bepaald. Iedere maand of ieder jaar stort je een bedrag op een rekening en die rekening is geblokkeerd. Dit geld mag je dan ook niet zomaar opnemen.

Je kunt ook geld beleggen, vaak denken mensen dat je alleen kunt sparen, maar ook beleggen is mogelijk. Dit heeft allemaal een bedoeling en vaak is dat voor het aflossen van de hypotheek, maar je kunt ook een pensioentekort aanvullen. Dit is dan ook de reden dat banksparen en pensioen heel goed samen kunne gaan want het is een stuk goedkoper dan beleggen en sparen via een verzekeraar.

Als jij je pensioen te weinig vindt of nog geen zekerheid op hoeveel je krijgt dan kun je daar nu alvast rekening mee houden en iedere maand een bedrag sparen. Laat dit daarom ook echt iedere maand automatisch gebeuren en houdt er met de maandelijkse lasten ook rekening mee want dit bedrag kun je niet uitgeven.

Wat heeft een banksparen hypotheek met pensioen te maken?

Banksparen en pensioen hebben veel met elkaar te maken. Er kan namelijk gekozen worden voor het banksparen voor pensioen. Je kunt dan belastingvrij sparen en wie wil dat nou niet? Iedere maand of ieder jaar kun je een vast bedrag sparen en dit wil zeggen dat je er niet aan kunt. In deze tijden is het een zekere keuze, je spaart namelijk ook voor je toekomst en daarom is dat een goede optie. Zoals je leest heeft het dus een aantal voordelen als je in aanmerking komt voor banksparen pensioen.

Je hebt immers geen idee welke kanten de pensioenen opgaan. Zorg daarom nu voor een goed spaarbedrag wat je per maand kunt missen maar ook wat je per jaar kunt missen als je het op grotere schaal bekijkt. Het gaat er om dat je kunt genieten van je spaargeld en dit kan nu natuurlijk nog niet. Maar wanneer je met pensioen gaat komt het bedrag vrij en kun je genieten van je banksparen hypotheek, want dit heb je dan jarenlang gedaan en daar kun je nu van genieten.

De rente die je dan krijgt is natuurlijk ook mooi meegenomen dus geniet er van zodat je kunt ervaren wat de mogelijkheden zijn. Geniet er nu van en zorg er voor dat je de beste keuze maakt zodat je met je pensioen een mooi bedrag bij elkaar hebt gespaard.