Bankspaarhypotheek nadelen en voordelen

Ken jij de voordelen van een bankspaarhypotheek? Daar moet je eens goed naar kijken wat er zijn voordelen en nadelen.

De voordelen zijn dat je zekerheid hebt, het gespaarde kapitaal is dan gegarandeerd door de SEW. Daarnaast heb je ook een maximaal fiscaal voordeel. Er is ook sprake van vermogensvorming. Je betaalt namelijk rente maar ook een inleg voor op de spaarrekening. De waarde van de rekening neemt toe wanneer er meer vermogen is. Je zou ook kunnen denken aan belastingvrij sparen en een dempend effect op renteschommelingen.

Je kunt makkelijk het een meenemen naar het andere huis. Ideaal natuurlijk maar er zijn ook nadelen van de bankspaarhypotheek. Er zijn een aantal fiscale nadelen. Daarnaast ben je ook gebonden aan een instantie. De hypotheeklening en de rekening zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, je kunt ze dus niet apart regelen. Soms kan dat wel onder strenge voorwaarden maar normaal gesproken lukt dat niet. De hypotheekrente is vaak 0,2% hoger, ook dat kan een nadeel zijn. Vergelijk de prijzen maar eens en ontdek maar eens wat je mogelijkheden zijn en wanneer je goedkoper uit bent.

Welke afwegingen maak jij bij de bankspaarhypotheek?

Je moet bij de bankspaarhypotheek een afweging maken, vind jij de voordelen voldoende om hier gebruik van te maken of denk je toch aan de nadelen en vind je dat het overwegen niet waard? Het is goed om daar even naar te kijken en zelf te ontdekken wat je mogelijkheden zijn. Het is tenslotte je eigen keuze wat het voor jou gaat worden, neem daar dan ook even de tijd voor en zorg er voor dat je ontdekt wat voor jou het meest voordelig is wel of geen bankspaarhypotheek.

Er zijn mensen die de nadelen voor lief nemen omdat de voordelen zo doeltreffend zijn, als jij er ook zo over denkt, dan kun je nu de bankspaarhypotheek afsluiten, maar kijk goed waar je dat gaat doen. Vanaf nu kun je ook online de bankspaarhypotheek regelen, neem dan de voorwaarden door en ontdek je mogelijkheden en voordelen die je dan hebt. Het beste kun je nu genieten van je mogelijkheden want reken er maar op dat er nog meer voordelen zijn met de bankspaarhypotheek als je hem eenmaal hebt afgesloten. Die kun je maar op een manier ontdekken en dat is zelf de banksparen hypotheek afsluiten en genieten maar!